Türk-İş üyeleri Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı
Yayınlanma :
01.05.2019 10:53
Güncelleme :
01.05.2019 10:53
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Türk-İş üyesi bir grup, sloganlar eşliğinde Gümüşsuyu Caddesi’nden Kazancı Yokuşu'na kadar yürüdü. Ellerindeki Türk bayraklarıyla önce saygı duruşunda bulunan grup ardından İstiklal Marşı okudu. Daha sonra 1 Mayıs 1977'deki olaylarda hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu’na karanfil bırakıldı. Basın açıklamasının ardından Türk-İş üyeleri, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek çelenk bırakıp alandan ayrıldı.
“1977'yi kim yaptıysa, arkalarında hangi güç varsa, 15 Temmuz'u da onlar yaptı”
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yaptığı basın açıklamasında 42 yıl önce 1 Mayıs'ta yaşanan olayları hatırlatarak, "1977'de bu alanda 34 arkadaşımız katledildi. Bunun üzerinden 42 sene geçti. O olayları kim yaptı, neden yaptı, niçin yaptı, hala belirsiz. Her yerde söylediğim bir ifade var, 1977'yi kim yaptıysa, arkalarında hangi güç varsa, 15 Temmuz'u da onlar yaptı. Aynı güç onların arkalarında da var” şeklinde konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: