İzmir’de yağmur geçti, baskınların etkileri geçmedi
Yayınlanma :
14.01.2019 19:15
Güncelleme :
14.01.2019 19:15
İzmir’de 3 gün boyunca süren şiddetli sağanak sona ermesine rağmen etkileri hala devam ediyor. Torbalı ilçesine bağlı Pamukyazı Mahallesinde yaşayan vatandaşlarda, suların çekilmemesi sebebiyle büyük bir zorluk yaşıyor. Mahallede bulunan birçok evi su bastı, binlerce tarım arazileri sulara teslim oldu. Bazı sokaklar yağmur suları sebebiyle ulaşıma kapanırken, araçlar da yolda kaldı. Belediye ekipleri, suların tahliyesi konusunda büyük bir çaba harcadı.
Maddi hasarlar var
Yetkililere yardım çağrısında bulunan bir mahalleli, "Yağan yağmur sebebiyle mahalle sular altında kaldı. Evleri ve ahırlarımızı tahliye ettik" dedi. 3 gün boyunca aracı suyun altında kalan başka bir vatandaş ise maddi zararlarının çok fazla olduğunun altını çizerek, "Arabam üç gündür suyun altındaydı. Tamirciye gösterdim ve motorunun kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Yaklaşık 6 bin TL zararımız var. Perişan durumdayız. Evlerimiz, eşyalarımız sular altında kaldı" diye konuştu.
İzmir’de 3 gün boyunca metrekareye yaklaşık 250 kilogram düşen yağmur sebebiyle şehrin birçok noktasındaki yollar ulaşıma kapanmış, birçok ev ve araç da yağmur sularından nasibini almıştı.
Meteorolojiden yeni uyarı
Öte yandan, Meteoroloji 2. Bölge (İzmir) Müdürlüğü, İzmir, Manisa, Aydın'daki yeni bir yağış dalgasına karşı açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bu gece saatlerinden sonra İzmir ve Aydın’da, yarın (salı) sabah saatlerinden sonra Manisa’da etkisini arttırması beklenen sağanak yağışların, salı günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların; salı günü öğle saatlerinden itibaren hava sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte İzmir’in iç ve yüksek kesimleri, Manisa’nın yüksek kesimleri ile doğusunda kar yağışına dönüşeceği ve yer yer 5-10 cm örtü bırakacağı, Balıkesir’in doğusunda ise kar örtüsünün yer yer 10-20 cm’e ulaşacağı tahmin edildiğinden; ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
Meteoroloji ayrıca, Ege Bölgesi ve Kuzey Ege'de saatte zaman zaman 90 kilometreye kadar çıkacak fırtınaya karşıda vatandaşları uyardı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: