Dünya devi Alman teknoloji Siemens ile Ege Üniversitesi karşı karşıya geldi. Şirketin, Türkiye sorumlusu olan Siemens Healtcare Sağlık A.Ş avukatları noterden çektikleri ihtarnamede üniversite hastanesine alınan tıbbi cihazlar için gerçekleştirilen ihalenin adrese teslim yapıldığını iddia etti.
Siemens, Ege Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen "4. grup bilgisayarlı tomografi cihazı" ihalesinde usulsüzlük yapıldığını ifade etti. İhalenin teknik şartnamesinin belirli bir firmaya göre ayarlındığı dile getirilirken ihale sürecinde yapılan zeyilname (düzeltme) işlemi ile birlikte rekabet koşullarının daha da zor hale getirildiği vurgulandı. İhale sonuçlanmadan farklı marka cihazın getirilerek çalıştırılmaya başlandığı iddiası da sürecin en dikkat çekici itirazları arasında yer aldı. Siemens, piyasa koşullarının üstünde fahiş bir rakama alım yapıldığı iddiasını ortaya koyarken; konunun Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) taşınacağını da belirtti.
KİMLER ORGANİZE ETTİ
Türkiye'nin en önemli sağlık kuruluşları arasında gösterilen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ihale yapılmadan kullanılmaya başlanan cihazın alım ve teslim süreçlerinin koordinasyonunda bazı isimler gündeme geldi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'ın bilgisi dahilinde yapılmadığı iddia edilen işlemleri her zaman olduğu gibi Ege Üniversitesindeki tüm medikal ihaleri alan ve yöneten,daha öncede benzer bir oluşumda Kırklareli ve Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki usulsüz ihalelerde adı geçen Şafak Çakıroğlu birlikte Üniversite de ise Genel Sekreteri Muhtarem Adak, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt ve Hastane Müdürü Ömer Özcoşar'ın yürüttüğü belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: