Toprak küpler teknolojiye yenik düşmedi
Yayınlanma :
05.07.2019 10:56
Güncelleme :
05.07.2019 10:56
Aydın’ın Nazilli ilçesi Pirlibey Mahallesi Kanal Kahvesi’nde bulunan toprak küpteki sudan içen mahalleliler bu suyun daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.
1999-2009 yılları arasında Büyükşehir Yasası çıkmadan önce Pirlibey Beldesi’nde iki dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Öztaş’ta toprak küp suyunun müdavimleri arasında yer alıyor. Öztaş, toprak küpteki suyun, buzdolabında soğuyan sudan daha güzel ve sağlıklı olduğunu belirterek, “1960’lı yıllarda elektrik daha Mahallemize gelmeden suyu soğuk tutmak için bu toprak küpler kullanılıyordu. Özellikle bahçeye çalışmaya gittiğimizde soğuk su ihtiyacımızı bu küplerden karşılıyorduk. 1972 yılında elektrik geldikten sonra buzdolabı kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Ama biz hala bu toprak küpleri kullanmaya devam ediyoruz. Burada kahvehanemizde de bunlardan var. Buzdolabından çıkan su çok soğuk oluyor ve bizim sağlığımıza zarar verebiliyor. Osmanlı döneminden bize miras kalan toprak küplerdeki su ise ne çok sıcak, ne de çok soğuk, onun için tercih ediyoruz. Teknolojisi gelişse de toprak küpler yerini koruyor” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: