İzmir Tabip Odası genel kurulu, geçtiğimiz cumartesi ve pazar günleri gerçekleştirildi. Üç grubun yarıştığı seçimi, Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu kazandı. Grubun lideri konumundaki Prof. Dr. Süleyman Kaynak, seçim sonrası Egedesonsöz’e özel açıklamalarda bulundu. Yeni dönemde hizmet çıtasını bir tık daha yukarı çekeceklerini belirten Prof. Kaynak, öncelikli olarak üzerinde duracakları konuların hekimlerin özlük hakları, çalışma şartları, sağlıkta şiddet ve malpraktis olacağını dile getirdi.
YÜZDE 26’LIK KATILIM, İYİ BİR ORANDIR
Bugün yönetim kurulu olarak ilk toplantıyı yapacaklarını belirten Prof. Dr. Süleyman Kaynak, kongre sürecini değerlendirdi. Katılımın, şimdiye kadarki katılımların en üst düzeyinde olduğuna vurgu yapan Kaynak, “Yüzde 26’lık bir katılım oldu. İzmir’de odamıza 9 bin 500 hekim kayıtlı. Fakat hava şartları, İzmir maratonu organizasyonu, daha fazla katılımı engelledi. 2 bin 300 hekimin oy kullandığı genel kurulumuza katılım, İstanbul ve Ankara’daki katılımla mukayese edildiğinde, gerçekten çok iyiydi” dedi.
Prof. Dr. Kaynak'tan ilk açıklama: Hizmet çıtası yükselecek!
İzmir Tabip Odası seçimlerini kazanan Demokratik Katılımcı Hekimler Grubu, çarşamba günü mazbatanın alınmasından sonra yeni başkanını seçecek. Grubun lideri durumundaki Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Özellikle hekimlerin özlük hakları, çalışma şartları, sağlıkta şiddet ve malpraktis olmak üzere hekimlerimizin tüm sorunlarıyla tek tek ilgileneceğiz. Bu dönemde hizmet çıtamızı bir tık daha yukarı çıkaracağız” ifadesini kullandı
Yayınlanma :
19.04.2022 11:04
Güncelleme :
19.04.2022 11:03