Boğalar ‘eğitim’ yararına güreşti
Yayınlanma :
26.08.2019 10:47
Güncelleme :
26.08.2019 10:47
Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Menteşe’nin kırsam Mahallesi Akkaya Mahallesindeki geleneksel boğa güreşlerine Aydın ve Muğla’dan yaklaşık 120 boğa katıldı. Kavgaları, sevinçleri, rakibinden kaçan boğalar ve güreş öncesi rakibine gözdağı veren boğa güreşleri bölge kültürünün bir parçası haline gelirken, 35-40 derece sıcaklığa rağmen sabah saatlerinden itibaren akşama kadar süren boğa görüşleri izleyiciler tarafından dikkatle takip ediliyor.
Akkaya Mahallesinde gerçekleştirilen boğa güreşlerinde zaman zaman izleyiciler ve boğa sahipleri arasında tansiyon yükselirken, kolluk kuvvetleri ortamı sakinleştirdi. Arenaya çıkan boğalar değişik kategorilerde güreşirken, Akkaya Geleneksel 20’nci Boğa Güreşi Tertip Komitesi Başkanı Can Kaya, geçen 4 güreşi cami yararına yaptıklarını söyledi. Kaya, “Bu yıl 20’cisini düzenliyoruz. Aydın ve Muğla’dan yaklaşık 120 boğa katılıyor. Boğa güreşinin tüm gelirini mahallemizdeki okulun tamirat ve tadilatı için harcayacağız. Bu kültür ve bu kültürü yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: