Alman doktorların felç ettiği hastayı Türk doktorlar ayağa kaldırdı
14 yıl önce Almanya’da ameliyat olmasına rağmen tümörün tamamı çıkarılamayan ve felç olan 84 yaşındaki Vahit Deveci, mikroskobik cerrahi ile sağlığına kavuştu.Giresun’da yaşayan Vahit Deveci, 14 yıl önce beyin tümörü nedeniyle Almanya’da ameliyat olmasına rağmen tehlikeli bölgede olması nedeniyle tümörün tamamı çıkartılamadı.
Yayınlanma :
29.06.2019 11:46
Güncelleme :
29.06.2019 11:46
Giresun’da yaşayan Vahit Deveci, 14 yıl önce beyin tümörü nedeniyle Almanya’da ameliyat olmasına rağmen tehlikeli bölgede olması nedeniyle tümörün tamamı çıkartılamadı. Hastalık yıllar boyunca ilerledi. Yaklaşık 1 ay kadar önce ayağa kalkamayan ve yatağa mahkum hale gelen 84 yaşındaki Vahit Deveci, Medical Park Ordu Hastanesine başvurdu. Hastanede Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu tarafından ameliyat edildi. Deveci, başarılı operasyon sonrası hayatını kabusa çeviren tümörden 30 sene sonra tamamen kurtuldu.
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu operasyonla ilgili şu bilgileri verdi: “Hastamız 14 yıl önce beyin tümörü nedeniyle Almanya’da ameliyat olmuş. Beynin ana damar yapılarına yakın olan kısmı ameliyat sırasında riskli olması sebebiyle bırakılmış. Hasta yakınlarına da bu şekilde bilgi verilmiş. Alınmayan tümör gün geçtikçe büyümüş ve hastamız, durdurulamayan sara nöbetleri geçirmeye başlamış. Felç olmuş gibi ayağa kalkamayan Vahit Deveci’nin çekilen MR’ında büyük bir kitle ile karşı karşıya kaldık. Bırakılan kitle 8 cm büyümüş ve kemiğe de sıçramış. Hastanın hayati tehlikesi oldukça yüksekti. Önemli damarsal yapılara yapışıklığı söz konusuydu. Damarsal yapıların tamamından tümörü mikroskobik cerrahi eşliğinde temizledik. Yüksek riskli olan ameliyatı başarı ile gerçekleştirdik. Kontrol filmlerinde en ufak bir tümör artığına saptamadık. Hastamızı ameliyat sonrasında fizik tedavi desteği vererek şifa ile taburcu ettik.”
Senelerdir epilepsi nöbeti geçiren, yürümekte güçlük çeken, zihninde bulanıklık yaşadığını dile getiren 84 yaşındaki Vahit Deveci, zorlu ameliyat sonrası kendisini sağlığına kavuşturan Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Eroğlu’na teşekkür etti.
Zaman tasarrufu yapmanızı sağlayacak temizlik önerileri!Kosova’da Türk doktorlar bir haftada 103 ameliyat gerçekleştirdiKalp kasında kalınlaşma olan hasta Diyarbakır’da operasyonla sağlığına kavuştu
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: