Yunanistan 1 Mayıs'ı barışçıl protesto yürüyüşleri ile kutladı
Yayınlanma :
01.05.2019 22:43
Güncelleme :
01.05.2019 22:43
Kamu çalışanları sendikası ADEDİ Sintagma meydanında binlerce göstericinin katılımı ile gösteri düzenledi. "IMF ile anlaşmalara, işçi sendikalarına ve haklarına karşı hazırlanan kanunlara karşıyız" sloganları ile olaysız geçen gösteriye eski Yunanistan Ekonomi Bakanı Yani Varufakis de katıldı.
Komünist Partisi de ayrı bir protesto gösterisi düzenledi. Göstericiler "Kapitalist ve emperyalist savaşlara karşıyız." "Patronların hükümeti değil emekçilerin sendikalarının haklarını istiyoruz" sloganları ile olaysız geçen gösteriye yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
Atina'nın merkezindeki diğer mitingler LAE partisi tarafından düzenlenen ve Pattision Bulvarı'ndaki parlamento dışı sol gruplarla yapıldı.
1 Mayıs yürüyüşleri Selanik ve Patras şehirlerinde de düzenlendi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: