İzmir'de yeni doğum yapan bir kadın, adli para cezasını ödemeyince iki günlük bebeğiyle birlikte Bayraklı Adliyesi'ne götürüldü. Yaklaşık 6 bin TL'lik cezayı ödememesi halinde tutuklanacak olan kadının yakınları, parayı bulmak için seferber oldu. Ailenin paranın büyük bölümünü topladığı, saat 17.00'ye kadar müddetleri bulunduğu öğrenildi.
2 GÜN ÖNCE DOĞUM YAPTI
S.D., Çamdibi semtindeki özel bir hastanede geçen cumartesi günü bir kız bebek dünyaya getirdi. Genç annenin hastanedeki kayıt işlemleri sırasında, hakkında kesinleşmiş adli para cezası olduğu ve ödemediği için yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.
ÜZERİNDE PİJAMALARIYLA KENDİNİ ADLİYEDE BULDU
Doğumun ardından bebeğini kucağına alarak hastaneden çıkmaya hazırlanan S.D., mutluluğunu yaşayamadan adliyeye gitmek zorunda kaldı.
Soğuk havada, üzerindeki pijamalarıyla önce Çamdibi Karakolu'na, ardından da Bayraklı Adliyesi'ne götürüldü. Adliyeye getiren kadın polis, bebek üşümesin diye battaniyeyi tutarken erkek polis de çantaları taşıdı.
BABASIYLA KAVGA ETTİĞİ İÇİN ADLİYELİK OLMUŞ
Babasıyla kavga etmesi sebebiyle adliyelik olan S.D.'nin, 6 bin TL adli para cezası bulunduğu ve ödemediği için hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi. Cezanın kesinleşmesi sebebiyle paranın ödenmesi gerektiği, aksi halde tutuklanarak Şakran Ceza İnfaz Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Bebeği ve kayınvalidesiyle birlikte adliyeye götürülen S.D., zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
AİLE 6 BİN TL'Yİ BULABİLMEK İÇİN SEFERBER OLDU
Aile fertleri de saat 17.00'ye kadar 6 bin TL'yi bulmak için seferber oldu. Paranın büyük bölümünün bulunduğu, kalan kısmının da tamamlanarak yatırılmasının ardından kadının serbest bırakılacağı öğrenildi.
Genç anne, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.
Yorumlar
Kalan Karakter: