
Gündem Otuzbeş yazarı, ODTÜ 81 EE Cumhur Eriş'ten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'e tarihi çağrı: "Başkan Yetişkin, bir saniye bile geçiktirmeksizin İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerini Seferihisar Belediyesinin önceki Başkanı Tunç Soyer'in 10 yıllık dönemini tepeden tırnağa denetlemeleri için davet etmeli" dedi.
Bugün Sabah gazetesinde yayınlanan "CHP'li başkandan Tunç Soyer'e sitem: Soyer bankamatikçilerini geri alsın" başlıklı haberi, "Takke düştü, kel göründü" şekliyle yorumlayan Eriş, Başkan Yetişkin'in bu tarihi fırsatı kaçırmaması gerektiğini savundu.
Haberde yazılanların altına gözü kapalı imzasını atacağını belirten Eriş, şöyle konuştu: "Haberde Tunç Soyer'in 10 yıllık Seferihisar Belediyesi Başkanlığı döneminde sattıklarına da yer veriliyor. 500 milyon lira değeri olan yerlerin 119 milyona satıldığı belirtiliyor. Ve bu satışlara rağmen bile geride 150 milyon liralık borç mirası bırakıldığından söz ediliyor. Dönemim Seferihisar Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Şenel Köy Malları'nın satışına karşı çıktığında ve Ege Tv'ye verdiği röportaja, bir gün sonra başkan Soyer canlı yayına çıkarak (Seferihisar'dan 4.5 G bağlanarak) karşılık vermiş 'Seferihisar Belediyesini 10 milyon lira borçla devir aldım. Satmak zorundayım' diyerek kendini savunmuştu. Başkan Yetişkin'in haberde Başkan Soyer'e sitem ettiği 500 bankamatiğini de Büyükşehir'e alıp çalıştırsın dediği yazıyor. Başkan Yetişkin, 3 aydır işçilere maaş ödemesi yapamıyor. Bu ayla 4 ay olacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtulan bir adamın geride bıraktığı miras bu mu olmalı? Mısır'daki Sağır Sultan duymuştu Tunç Soyer'in Seferihisar'ı nasıl yönettiğini ama, nasıl olduysa bir Allahın kulu duymadı, duymak istemedi CHP Genel Merkezi'nden! O zaman gelsinler Seferihisar'ı ayağa kaldırsınlar da görelim CHP'yi yönetenleri! İlginç olan hala Tunç Soyer Bey'in ve Neptün Soyer Hanım'ın bir gözleri, bir elleri Seferihisar'ın üzerinde! Bu nasıl bir sevgidir ya da korkudur? Kesinlikle ve ivedilikle Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerini Seferihisar Belediyesini ve Jeotermal A.Ş. şirketini denetlemek üzere davet etmelidir diyorum. Yoksa bu enkazın altında Başkan İsmail Yetişkin kalır! Ve müfettişler Başkan İsmail Yetişkin ne zaman belediyeyi teslim almış, o tarihten geriye Tunç Soyer'in dönemini de didik didik edilerek denetlenmelidir."
Selvi Kılıçdaroğlu'nun Neptün Hanım için "hayal kırılığı yaşıyorum" dediği iddiası doğru mudur?
Eriş, haberde yer alan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın'ın "Seferisihar Belediyesi'nin sonunun böyle olacağı belliydi. Tunç Soyer zamanında da maaşlar sürekli belediyeye ait gayrimenkul satışlarıyla gerçekleşiyordu. Artık belediyenin elinde satılacak bir yer de kalmadı. Yerel seçimlerden sonra yeni başkan da, son kalan gayrimenkulleri İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne satarak maaşları ödemişti. Bıçak kemiğe dayandı ve adım atılacak yer kalmadı" açıklamasına da değinerek şunları söyledi: "Şimdi lütfen beni yanlış anlamasınlar, Tunç Soyer'in Seferihisar'da geride bıraktığı fotoğraf ancak böylesi 'Takke düştü, kel göründü' gibi bir yorumla özetlenebilinir. Geçtiğimiz yıl Tunç Soyer'in Seferihisar'ın Kurtuluş Günü Kutlamaları konuşmasında, tiyatro sanatçımız Ruktay Aziz, Soyer'in emlak fiyatlarını 10 kat arttırdık sözlerine 'hooppp hooopppp başkan' diyerek tepki göstermişti. İşte o an Tunç Soyer için tarihi bir andır. O gün bugündür Tunç Soyer'in yanında yer alanlar birer birer kopmaya başlamışlardır. Çünkü, o görünen yüzün öteki tarafını da görmeye başlamışlardır. Tıpkı, Selvi Kılıçdaroğlu'nun Neptün Soyer için 'hayal kırıklığı yaşıyorum' dediği iddasında olduğu gibi. Nasıl bir şeyse, aday adaylığı döneminin bir yıl öncesine gidildiğinde sayın Selvi Kılıçdaroğlu Hanım ile sayın Neptün Soyer Hanımın arasından su sızmıyordu. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflara bakıldığında anne-kız gibiydiler. Eğer Selvi Hanım da çok yakın çevresine Neptün Hanımla ilgili bu iddiayı 'hayal kırıklığı yaşıyorum' dediyse, durum tepelerde de hiç iyi değil demektir! Tekrar habere dönersek, Başkan Yetişkin, Seferihisar Belediyesini düzlüğe çıkarmak adına; eline tarihi bir fırsat geçmiştir. Haberde yazılanlar yenilir yutulur cinsten değil. Ak Parti İlçe Başkanı da bu müfettiş daveti işine destek verirse; müfettişler bu hafta içinde dosyalara el atmış olurlar. Burada bir de hatırlatmada bulunmak istiyorum... Akın Emre İldeniz adlı şahısın, taşeron işçilikten tücrarlığa Tunç Soyer'in döneminde ve kontrolünde geçirildiğini Seferihisar'da duymayan bilmeyen yok. Bu şahısın özellikle Jeotermal A.Ş.'ye ve Seferihisar Belediyesine sattığı ne varsa; tek tek incelenmelidir diyorum. Aslında bu Akın Emre İldeniz adlı şahısın sattıklarını Seferihisar Vergi Dairesi yetkilileri de inceleyebilir. Uzağa gitmeye gerek yok. Gitsinler bürosuna baksınlar, bir masa 4 sandalye ile nasıl tüccar olunduğunu görebilirler! Evet, bir daha hatırlatıyorum... Kesinlikle ve kesinlikle Başkan Yetişkin, müfettişleri davet etmelidir. Tunç Soyer'in bu yeni oyunu Jeotermal şirketi satın alma işi de bozulmalıdır! Başkan Yetişkin, Jeotermal şirketini müfettiş denetimine sokmadan satmaya kalkarsa, bilsin ki oradan ne çıkarsa ona da ortak olacaktır. Tunç Soyer, bu şirketi satın alarak Seferihisar geçmişinin üstüne yorgan atarak kapatmak isteyebilir. Fakat, yarın bu işin altından başka şeyler çıkarsa, Başkan Yetişkin'de bu enkazın altında kalabilir" dedi.
Cumhur Eriş, Başkan Yetişkin'in bu çıkışının da ikinci kırılma noktası olduğuna işaret ederek, "Başkan Yetişkin, şunu da çok iyi bilmelidir; Seferihisar halkı her zaman doğruların ve doğru insanların yanında olmuştur. Başkan Yetişkin bu çıkışıyla Seferihisar halkının gönlünde taht kurmuştur. Açık yüreklilikle işçilere neden ve nasıl maaş veremediğini açıklamıştır. Bu tür şeylere yürek ister. Başkan Yetişkin'in bu yürekli ve işçiden yana takındığı tavırda Seferihisar halkı tarafından karşılıksız kalmayacaktır. Seferihisar halkı da bu saatten sonra Başkan İsmail Yetişkin'e de var olan gücüyle sahip çıkacaktır diye düşünüyorum" dedi.