GÜNDEOTUZBEŞ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sosyal medya hesabı üzerinden Foça ve Buca Belediyesi'ne ceza kesildiğini açıkladı.
İzmir İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme sonrası Buca Belediyesi'ne şantiye alanına atık depolandığı için 7 milyon 38 bin TL, Foça Belediyesi ise hafriyat ve moloz dökümü gerçekleştirdiği gerekçesi ile 2 milyon 346 bin TL ceza uygulandı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Bakanlık İzmir İl Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan denetimlerde;
Mustafa Kemal Mahallesi’nde, Buca Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kullanılan şantiye alanında atık depolandığı belirlendi.
Belediyeye aynı adreste son 3 yıl içerisinde bu fiili 3. kez tekrarlaması sebebiyle Çevre Kanunu kapsamında 7 milyon 38bin TL ceza uygulandı.
*Ayrıca Foça Belediyesi’ne ait çöp kamyonlarının Yeni Foça Sedat Avcı Stadyumu karşısındaki toprak araziye; hafriyat, moloz ve katı atık döktüğü tespit edildi.
Çevre Kanunu kapsamında Foça Belediye Başkanlığı’na 2 milyon 346 bin TL ceza uygulandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: