Yaşanan orman yangınları ve nüfusla birlikte artan kentleşme oranı karşısında orman varlığının ve doğal yaşamın korunması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019 yılında ilan edilen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü, Menemen’de dikilen yeni fidanlarla kutlandı.
Yahşelli Mahallesi’nde gerçekleştiren fidan dikme etkinliğine Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Sağanak yağmura rağmen yeşil vatan sevgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Aydın Pehlivan da fidan dikti.

“Yeşil vatanımızı mutlaka koruyacağız”
Fidan dikimi etkinliğine ilişkin bilgi veren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Teknolojiden sanayiye, sağlıktan eğitime kadar birçok alanda adeta seferberlik boyutunda çalışmalar başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlayan Milli Ağaçlandırma Günü, 2019 yılından bugüne milyonlarca fidanın toprakla buluşmasını sağlamıştır. Özellikle yaz aylarında ciğerlerimizi yakan, kalplerimizi dağlayan orman yangınları sonrasında orman varlığımızın korunması adına çok önemli olan bu özel gün kapsamında bizler de fidanlarımızı yeşil vatan parolasıyla toprakla buluşturduk. Ülke çapında yalnızca bu yıl 15 milyon fidanın dikilmesi gibi dev bir çalışmanın parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Tarımıyla, yeşil alan ve parklarıyla, fidanlık ve ormanlık alanlarıyla yemyeşil bir Menemen için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Yeşil vatanımızı mutlaka koruyacağız. Diktiğimiz her fidanın umut olarak yeşermesini, serpilip asırlık ağaçlara dönüşmesini diliyorum.” dedi.
Menemen’de fidanlar, yeşil vatan için dikildi
Milli Ağaçlandırma Günü, Menemen’de sağanak yağışa rağmen dikilen fidanlarla kutlandı.
Yayınlanma :
12.11.2025 11:39
Güncelleme :
12.11.2025 13:12
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: