Marmaris’te girdiği menfezde iki astsubayla birlikte yakalanan FETÖ imamı Astsubay Zekeriya Kuzu, önce FETÖ’den bilgisi olmadığını söyledi. Kuzu, Ankara’dan gönderilen özel ekibe verdiği ifadesinde ise, TSK’daki tüm gizli FETÖ üyesi subay, astsubay ve örgüte destek veren işadamlarının adını aktardı
Marmaris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast timinde yer alan ve saklandığı menfezde kıskıvrak yakalanan Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü İmamı Astsubay Zekeriya Kuzu'nun, 15 saat süren ifadesinde FETÖ ile ilgili çok önemli bilgiler verdiği belirtildi. Aynı zamanda FETÖ üyesi astsubayların da imamı olduğu belirtilen Kuzu'nun 37 sayfa tutan ifadesinde, gerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, gerekse de iş dünyasında bugüne kadar deşifre olmamış birçok gizli Fethullahçı Terör Örgütü üyesinin ismini tek tek açıkladığı öğrenildi. İmam Kuzu'nun emniyetteki ifadesinde verdiği isimlerin ardından güvenlik güçlerinin bu gizli FETÖ üyelerine yönelik operasyon için çalışma başlattığı belirtildi. Operasyonun 500'e yakın subay, astsubay ve işadamını kapsamasının beklendiği ifade edildi.
Kilit isimleri verdi
25 Temmuz'da kaçak olarak yanındaki 2 astsubayla birlikte bir menfezde yakalandıktan sonra Muğla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Zekeriya Kuzu, ilk başta FETÖ yapılanmasından haberi olmadığını söyledi. Ancak Kuzu, Ankara'dan gelen özel ekibe bildiği her şeyi anlattı. Çiğli İmamı olarak bilinen ancak Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ mensubu astsubayların da imamı olduğu ileri sürülen Zekeriya Kuzu'nun ifadesinde, FETÖ'nün işleyişinden kilit noktalarda görev alan örgüt mensubu subay, astsubay ve örgüte finans sağlayan işadamlarına dek tüm bildiklerini aktardığı kaydedildi.
500 kişinin adı geçiyor
Zekeriya Kuzu'nun Ankara'dan gelen özel ekibe verdiği ifadesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde halen tespit edilemeyen ve örgütten aldığı talimat gereği 'uyuyan hücre' olarak bekleyen subay ve astsubayları ve faaliyetlerini tek tek anlattığı öğrenildi. Kuzu'nun FETÖ'ye mali destek sağlayan birçok işadamının ismini de polise verdiği belirtildi.
Mahkeme tarafından yanındaki 2 astsubayla birlikte tutuklanan Kuzu'nun verdiği isimlerin ardından TSK ve iş dünyası içindeki gizli FETÖ üyelerine yönelik operasyon için emniyet güçlerinin geniş çaplı bir çalışma başlatıldığı kaydedildi. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasını yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun koordinasyonunda yapılacağı belirtilen operasyonun, 500'e yakın astsubay, subay ve işadamını kapsayacağı belirtildi.
Yeni Asır
Yorumlar
Kalan Karakter: