Muğla’nın Ula ilçesinde önceki gece saatlerinde yakalanan 9 askerin ardından, diğer iki darbeci de dün sabaha karşı yapılan operasyonla gözaltına alındı. İki darbeci yüzbaşı, operasyon sırasında ağaç üzerinde saklanmaya çalışıyordu
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Şirinköy mahallesinde önceki akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla 9 darbecinin ele geçirilmesinin ardından, 11 kişilik grupta yer alan Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Mustafa Serdar Özay isimli darbeci askerler de dün sabaha karşı ağaç üzerinde yakalandı. Halen kayıp olan bir darbeci asker ise aranıyor.
Darbecilerin köylülere, 'Tatbikat yapıyoruz' dediği ortaya çıktı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/ PDY) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı esir almak için otele kanlı baskın düzenleyen ve iki polisi şehit ettikten sonra kaçan 37 askerden 11'i daha yakalandı. Yakalanan darbeci askerlerin sayısı 36 oldu. Darbeci askerleri arama çalışmaları Özel Kuvvetler Taburu, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Bornova 2'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ekipleri tarafından, 6 helikopter, 3 uçak ve 2 insansız hava aracıyla yürütüldü.
Arama çalışmalarının 17'nci gününde, Ula'nın Akyaka, Akçapınar, Şirinköy mahallelerindeki 20 ayrı noktaya havadan ve karadan operasyonlar düzenlendi.
Termal kamera kaydetti
Alınan bilgiye göre, domuz bekçiliği için mısır tarlarına giden Üzeyir Çalca isimli köylü, Şirinköy'de darbeci askerleri gördü.
Suikastın kilit isimlerinden Binbaşı Şükrü Seymen kendisine 'Tatbikat yapıyoruz' dedi. Seymen'in yalanına inanmayan Üzeyir Çalca ise jandarmayı aradı ve bilgi verdi.
Bölgeye gelen ekipler, Çalca'nın gösterdiği alanlardaki aramada darbeci askerlerden Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşı İsmail Yiğit, Yüzbaşı Ergün Şahin, Yüzbaşı Bahadır Sagun, Yüzbaşı Mehmet Öztürk, Üstteğmen Murat Köse, Üstteğmen Enes Yılmaz, Mehmet Demir ve Teğmen Muhammet Burak İpek'i kıskıvrak yakaladı.
Kaçan Yüzbaşı Muammer Gözübüyük ve Yüzbaşı Mustafa Serdar Özay içinse operasyon düzenlendi.
9 askerin verdiği bilgiler doğrultusunda güvenlik güçleri, zırhlı araçlardaki termal kameralardan Şirinköy'de ağaçlık alanda iki kişinin varlığını tespit etti. Jandarma komando birlileri ve özel harekat timlerinin havaya ateş açması sonucu ağaçtan atlayan Yüzbaşı Gözübüyük yere yatarak teslim oldu.
Yüzbaşı Özay ise ağacın üzerinde gizlenmeye çalışırken görüldü. O da 'teslim ol' çağrısı üzerine ağaçtan indi. Gözaltına alınan darbeci askerler önce Çetibeli Jandarma Karakolu'na, ardından da Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü
"Tatbikat yalanına kanmayıp ihbar ettik"
Darbecileri ihbar eden köylü Üzeyir Çalca, "Mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk, sesi duyduk. Önce domuz zannettik ve ateş edecektik. Seslerin geldiği yöne ışık tutunca, 5 kişinin aniden yere yattığını gördük. Ne yaptıklarını sorduk, içlerinden biri ayağa kalkarak tatbikat yaptıklarını söyledi. İnanmadık ve ihbar ettik" dedi. Muğla Valisi Amir Çiçek de "Vatandaşlar firari askerlerin bu bölgede yaşamalarına izin vermedi" dedi. Çiçek, operasyonda çatışma yaşanmadığını, uyarı ateşi açıldığını dile getirdi. Darbecilerin geceleri boş evlerde kaldıkları, küp şeker, mısır, erik, kayısı gibi yiyeceklerle beslendikleri öğrenildi.
Yakaladılar ve döndüler
Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından kaçan darbeci askerleri yakalayan personele teşekkür etti. Operasyonlara katılan Bornova 2'nci Jandarma Tugay Komutanlığı ekipleri de törenle birliklerine uğurlandı. Vali Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende, Bornova 2'nci Jandarma Tugay Komutanlığı ve Muğla Jandarma Komutanlığı'ndan operasyona katılan askerlere, hainlerin yakalanmasında gösterdikleri azim ve kararlıktan dolayı teşekkür etti.
Yeni Asır
Yorumlar
Kalan Karakter: