.jpg)
Beş soruda; Didim Belediyesi Temizlik İşleri (Çöp Toplama) Taşeron İhalesi;
1- İhale için kaç şirket dosya aldı?
* İhaleye 4 şirket talip oldu. İkisine ihale dosyası verildi, ikisine verilmedi!
2- İhaleye kaç şirket katıldı?
* İhale dosyası alan iki şirketten biri dosyayı doldurup verdi, diğeri dosyayı içi boş verdi!
3- İhale için rekabet koşulları oluşturuldu mu?
* İki şirketten birisi dolu biri boş dosya verince, rekabetin oluşması mümkün olabilir mi?
4- İhaleye neden çıkılır, bu ihalede kamu yararı var mıdır?
* Taşeron ihalesine çıkma gerekçesi "kamu yararı" gösterildiğine göre; ihalede demokratik bir yarışta sergilenmediğine göre; "ihale önceden ayarlandı" iddiaları da ortalıkta dolaştığına göre; ihaleye "fesat" mı karıştırıldı? İhaleyi alan Altaş firması, ihale için serbest rekabet koşulları oluşturulmuş olsaydı; ihale için belirlenen maliyet rakamının üstünde; ihaleyi alabilir miydi?
5- İhale için öngörülen yaklaşık malyet: 11 Milyon 426 Bin 406 Lira olarak belirlenmiş... Altaş şirketi ihaleyi 11 Milyon 477 Bin 698 Liraya alıyor... Türkçesi; maliyetin üzerine 51 Bin 292 Lira ekliyerek ihaleyi alıyor!
Bu ihale rakamları; ihalenin adrese teslim olduğuna, ihaleye fesat karıştırıldığını işaret etmiyor mu?
* Altaş şirketi, ihale için öngörülen maliyetin üzerinde ihaleyi aldığına göre; serbest rekabet koşulları da ihaleye "boş dosya" veren şirket tarafından bertraf edildiğine göre; "BOŞ DOSYA" karşılığı bu şirkete ne verildi? Boş dosya veren şirkete "600 Bin TL RÜŞVET" verildi iddiası doğru mudur?
Bu ihale için; "adrese teslim", "ihaleye fesat karıştırıldı" iddialarını kim ve hangi yetkililer inceleyecek?
İhale hakkında Didim Cumhuriyet Başsavcılığına "SUÇ DUYUSU" da yapıldığına göre; başta İçişleri Bakanlığı olmak üzere; yetkili merciler bu ihaleyi mercek altına alacaklar mı?
Bu iddialara; Aydın Büyükşehir Belediyesi, CHP Aydın İl Başkanlığı, CHP Genel Merkezi ne diyor?
Böylesi bir durumda; CHP Genel Merkezi "Yolsuzluk Komisyonu"nu harekete geçirecek mi?
SODEM adlı dernek tarafından ödüllendirilmiş bir sosyal demokrat belediyeye, böylesi bir ihale modeli yakışıyor mu?
SODEM adlı dernek, bu ihalenin hikayesine bakarak mı Didim Belediyesine "Kentsel Gelişim" ödülünü layık buldu?
İşte ihalenin kayıtlarda yer alan rakam bilgileri:

Not: İhaleye ilişkin sözleşmenin hukuk danışmanlarımız tarafından incelenmesine devam ediliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: